A preparar la llar de foc per al fred!

Amb l’arribada de la tardor, el temps es torna molt variable i els termòmetres inicien la seva davallada. Per això, és un bon moment per posar a punt la teva llar de foc per a la temporada hivernal. Es tracta d’una tasca de manteniment senzilla, només has de tenir en compte les qüestions següents:

consell-llar-foc
  • Escurar la llar de foc. Consisteix a eliminar el sutge i la resta de brutícia que pugui haver quedat després d’utilitzar-la l’hivern anterior. Encara que fessis una neteja en acabar la temporada de fred, convé que ho tornis a fer. D’aquesta manera, tindràs la tranquil·litat que no hi ha cap element que pugui obstruir el conducte, o fins i tot, provocar un incendi. Existeix una gran varietat d’eines per escurar la llar de foc, però normalment amb un raspall serà suficient. En cas que estigui molt bruta, et recomanem que ens preguntis quin producte químic pots utilitzar per facilitar l’escurada de la llar de foc, ja que no tots són adequats i utilitzar-ne un de qualsevol pot perjudicar la teva llar de foc.

  • Neteja exterior. Tot i que l’interior de la llar de foc és la part més important i on es concentra tot el sutge, és important que netegis la part exterior per tal de treure la pols i la brutícia que s’acumula dia rere dia. En aquest cas, has de tenir en compte el material amb què s’ha construït la llar de foc per tal de triar el producte més adequat. Si no n’estàs segur, no dubtis a consultar-nos-ho. Aquesta neteja exterior és convenient repetir-la de tant en tant, durant l’hivern per evitar que s’acumuli la brutícia. Al cap i a la fi, la llar de foc també té una funció decorativa!

  • Revisió de seguretat. La posada a punt de la llar de foc també serveix per detectar anomalies, però si ho fas amb temps, no pateixis, que podran ser solucionades abans de l’arribada del fred. Un cop la llar de foc estigui neta, aprofita per revisar tots els elements de seguretat, com, per exemple, la barra de seguretat si la llar de foc és de tipus obert o els protectors de sòl i de les parets.

Així doncs, la posada a punt de la llar de foc no és un procés complicat, però sí molt important per al seu bon funcionament. Si no disposes de temps o no estàs segur de com fer-ho, deixa que els experts ens n’ocupem. I si decideixes fer-ho tu mateix, no t’oblidis de protegir-te adequadament i de tapar els mobles que hi hagi al voltant de la llar de foc per evitar que s’embrutin!