Com triar el pèl·let de qualitat?

Una de les opcions més sol·licitades per escalfar la llar són les estufes de pèl·let, ja que la seva instal·lació és senzilla, necessiten poc manteniment, el seu combustible, el pèl·let, és 100% ecològic, la seva flama és més neta i generen menys olors que, per exemple, les de gas. A més, també creen un ambient molt acollidor amb l’escalfor i el fet de veure el foc des de la finestra. Ara bé, saps com escollir un pèl·let de qualitat? A continuació, t’expliquem quins són els aspectes que has de tenir en compte. Pren-ne nota!

consell-pelet
  • Aparença general. El pèl·let de qualitat ha de ser d’un color fusta, tenir una forma més aviat uniforme i un tacte llis i brillant. Per tant, descarta els que siguin rugosos, tinguin pols o els que vegis amb punts de diferents colors, ja que podrien contenir plàstic.

  • Densitat. El pèl·let ha de tenir una major densitat que l’aigua. Pots esbrinar-ho fent la prova següent: submergeix un grapat en un got d’aigua i observa’ls. Si són de bona qualitat, quedaran submergits. Per cert, si transcorreguts uns 10 minuts, veus que no s’han desfet, és possible que continguin alguna mena d’aglutinador per tal que siguin més compactes. Alerta! Aquest tipus de compostos poden provocar que l’estufi generi més fum del que és habitual.

  • Ben net. En el pèl·let no hi poden haver restes de paper, metall o terra. Aquest combustible ha d’estar ben net per al bon funcionament de l’estufa.

  • Compacte. Un pèl·let de qualitat no es pot desfer. La causa més habitual que provoca que aquest combustible ecològic es desfaci són les restes de pols o de serradura.

Amb aquests petits consells, ara ja pots fer bona tria de pèl·let per a la teva estufa. En definitiva, es tracta d’observar bé l’aspecte d’aquest combustible de biomassa i, com sempre, si tens dubtes, a Xemeneies Rovic estarem encantats d’assessorar-te!